میکرونیدلینگ روشی نوین برای از بین بردن جای زخم

میکرونیدلینگ

آنچه در این مقاله میخوانید

شاید شما هم جزو آن دسته افرادی باشید که یک جای زخم سالهاست بر روی پوست شما جا خوش کرده و شما را رها نمیکند. در اینجا با روشی نوین به نام میکرونیدلینگ آشنا خواهیم شد که جای زخم را برای همیشه از بدن شما پاک میکند. این روزها روش‌های بسیار زیاد و متنوعی برای جوان‌سازی پوست، درمان جای زخم، سوختگی‌های قدیمی و همچنین رفع ترک‌های پوستی وجود دارد. برخی از شناخته‌شده‌ترین انواع این روش‌ها، استفاده از داروهای موضعی یا تکنیک‌های لیزر است. بااین‌حال، در خیلی از موارد با کمک چنین روش‌های درمانی و صرف هزینه هم ممکن است بیماران به نتایج دلخواه و موردنظرشان نرسند. ازاین‌رو، پژوهشگران عرصه پوست و مو، به فکر پیدا کردن راه‌های جدیدتر و البته کم‌هزینه‌تری برای درمان جای زخم، خطوط و ترک‌های پوستی، جوان‌سازی و سوختگی‌های قدیمی افتادند و «میکرونیدلینگ» را به‌عنوان یکی از روش‌های مناسب و کارآمد در حوزه پوست و زیبایی معرفی کردند.

روش مدرن جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ یکی از جدیدترین روش‌های کارآمد و مؤثر برای جوان‌سازی پوست است. در این روش غیرتهاجمی، به کمک سوزن‌های ریز، سوراخ‌های ریز و سطحی در پوست ایجاد می‌شود و به این ترتیب ترک های پوستی که در اثر زایمان، چاقی و بلوغ روی پوست ایجاد شده‌اند، از بین می‌روند. با این روش درمان جای سوختگی، بستن منافذ باز پوست، درمان لک پوستی، رفع چین و‌ چروک و از بین بردن جای زخم، بخیه و نیز از بین بردن جای جوش امکان‌پذیر است.

میکرونیدلینگ روشی نوین برای از بین بردن جای زخم

عملکرد میکرونیدلینگ چگونه است؟

در روش میکرونیدلینگ یک جسمی به صورت قلم که دکتر پن نامیده می شود به روی پوست گذاشته می شود و سوزن های این دستگاه به صورت هم‌زمان وارد پوست می شود. پس از نفوذ این سوزن ها به لایه درم، تولید کلاژن و الاستین که دو ماده مؤثر و مفید برای بهبودی و زیبایی و شادابی پوست می باشند، تولید می شود. مورد مهمی که باید حین استفاده از دستگاه رعایت کنید این است که سوزن‌های دستگاه میکرونیدلینگ دکتر پن را به صورت کاملا ً عمود و بدون هیچ انحرافی بر سطح پوست نگهدارید و گرنه ممکن است، به پوست شخص آسیب زیادی وارد کند.

میکرونیدلینگ روشی کاملا بدون درد است، اما در بیشتر موارد قبل از شروع درمان از کرم بی‌حسی استفاده می‌کنند. در روش میکرونیدلینگ برخلاف روش‌های دیگر مثل «لیزر» لایه‌ی «اپیدرم» آسیبی نمی‌بیند. بد نیست بدانید که از روش «میکرونیدلینگ» برای رشد مجدد مو در روش‌های مدرن کاشت مو هم استفاده می‌شود. به‌عقیده‌ی متخصصان پوست‌ومو در‌صورتی‌که عمل میکرونیدلینگ در مطب پزشک یا کلینیک‌های تخصصی پوست‌ومو انجام شود، می‌تواند در حل بسیاری از مشکلات پوستی مؤثر باشد.

کاربردهای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ پوست معمولاً در موارد زیر کاربرد بهتری دارد:

  • ترمیم اسکارهایی که در اثر آکنه، اعمال جراحی و سوختگی ایجادشده‌اند (چه جدید باشند و چه کهنه)
  • از بین بردن علائم افتادگی و شل شدگی پوست
  • کاهش خط‌ها و چین‌وچروک‌های پوست
  • سفت شدن پوست‌های شل و افتاده و 
کاربردهای میکرونیدلینگ

۱. جوان‌سازی و رفع چین‌وچروک پوست

یکی از بزرگ‌ترین عوامل ایجاد چین‌وچروک و افتادگی پوست کاهش غلظت کلاژن و الاستین است که درنتیجه آن ماتریکس بافت همبند که سلول‌های پوستی را مثل سیمان در برمی‌گیرد، شل و بی‌کیفیت خواهد شد. در این روش با ایجاد منافذ بسیار ریز که با چشم به‌راحتی قابل‌دیدن نمی‌باشند، سلول‌های بنیادی پوست  تحریک‌شده و  وادار به تکثیر و تمایز می‌شوند. با فعال شدن  پروسه  ترمیم جهت بازسازی منافذ ایجادشده در سطح پوست  مقدار زیادی کلاژن ساخته می‌شود که به بازسازی پوست و رفع چین‌وچروک‌های سطحی منجر خواهد شد. بین ۳ تا ۵ جلسه درمان برای جوان‌سازی پوست لازم است؛ که فاصله بین  جلسات  حدود ۶ هفته است.

۲. درمان جای جوش و آکنه

در این روش منافذ بسیار ریزی که در پوست ایجاد می‌شوند عروق جدید و رشته‌های کلاژن جدید و منظم را که اسکار آکنه را ایجاد می‌نماید و با تحریک سلول‌های بنیادی موجود در پوست آثار ترمیمی به بهترین شکل صورت می‌گیرد. این روش به همراه استفاده از فاکتورهای رشد پلاکتی یا فیبروبلاست یا سلول‌های بنیادی گیاهی نتایج شگفت‌انگیزی را در درمان ناصافی‌های پوست که ناشی از جوش‌های آکنه، آبله‌مرغان و سالک است ایجاد کرده است.

۳. استرچ مارک یا ترک‌های ناشی از حاملگی، چاقی و بلوغ

پوست دارای فیبرهایی الاستین و کلاژن است. این رشته‌ها مانند فنر باعث انعطاف، شادابی و جوانی پوست می‌شوند. وقتی این فیبرها کیفیت خوبی نداشته باشند یا اینکه بیشتر از حد توانشان کشیده شوند خاصیت فنری خود را از دست می‌دهند و دچار عدم عملکرد می‌شوند و درنتیجه این نوارهای قرمزرنگ یا استریا ایجاد می‌شوند. این خطوط ابتدا صورتی تا بنفش‌رنگ هستند و سپس به‌تدریج سفیدتر می‌شوند و از وضوح آن‌ها کاسته می‌شود.

بهترین روش برای پیشگیری از این موضوع، جلوگیری از چاق و لاغر شدن‌های سریع و بهتر کردن کیفیت پوست با استفاده از یک رژیم غذائی یا دارویی مناسب و شناخت بیماری‌های زمینه‌ای چون مشکلات کم‌کاری و پرکاری تیروئید یا سایر بیماری‌های سیستمیک و درمان به‌موقع این بیماری‌ها است. در مواقعی مثل حاملگی هم که به‌صورت طبیعی پوست شروع به کشیده شدن می‌گیرد استفاده از کرم‌های مناسب و چرب کردن پوست با روغن‌های طبیعی و جلوگیری از ایجاد اضافه‌وزن در حین حاملگی و مشاوره با یک پزشک زیبایی قادر است تا حد زیادی از ایجاد این ترک‌ها جلوگیری کند.

سن اولین بارداری در بروز ترک‌های بارداری نقش به سزایی دارد. صرفاً ازنظر آماری بین ۸۰% تا ۹۰% بانوانی که در سن بین ۱۶ تا ۲۰ سالگی باردار شده‌اند دچار ترک‌های پوستی می‌شوند، درحالی‌که احتمال بروز این ترک‌ها در بانوانی که اولین بارداری آن‌ها پس از ۳۵ سالگی است بسیار کمتر است.

نکته مهم این است که اگر ترک‌های پوستی درمان نشوند، امکان بهبود خودبه‌خود آن‌ها وجود ندارد، یعنی این ترک‌ها هرگز خودبه‌خود برطرف نمی‌شوند و تنها رنگ آن‌ها به سمت سفید مرواریدی می‌رود، ولی طول و پهنای آن‌ها تغییر نمی‌کند. برای اولین بار در دنیا روشی بنام میکرونیدلینگ امیدهای بسیاری را در درمان این ترک‌ها در مقایسه با سایر روش‌های بی‌تأثیر و پرهزینه ایجاد کرده است. درمان شامل حدود ۷ جلسه بافاصله ۱/۵ ماه است و نتایج درمانی معمولاً بعد از جلسه چهارم قابل‌رؤیت است.

انواع دستگاه‌های میکرونیدلینگ

انواع دستگاه‌های میکرونیدلینگ

همان‌طور که اشاره کردیم میکرونیدلینگ یک روش درمانی است که با استفاده از دستگاه‌هایی که دارای سوزن‌های ریز و تیز هستند، می‌تواند پوست را تحریک کند تا کلاژن و الاستین تولید کند. این روش می‌تواند به بهبود زخم‌ها، جای جوش‌ها، چین و چروک‌ها، اسکارها و تیرگی پوست کمک کند. انواع مختلفی از دستگاه‌های میکرونیدلینگ وجود دارد که بر اساس شکل، اندازه و تعداد سوزن‌های آن‌ها متفاوت هستند. برخی از این دستگاه‌ها عبارت‌اند از:

1. دکتر پن (Dr.pen)

دستگاه میکرونیدلینگ دکتر پن (Dr. Pen) یکی از دستگاه‌های لیفت و جوانسازی است. این دستگاه با ظاهری زیبا و عملکردی مؤثر و کارآمد، خیلی زود توانسته بخشی از بازار مربوط به این محصولات را به دست بگیرد. دستگاه میکرونیدلینگ دکترپن (Dr. Pen)   از دو قسمت تشکیل شده است. بخش اول بدنه دستگاه است که از دو طریق باطری قابل شارژ و اتصال مستقیم به برق، انرژی مورد نیاز خود را تامین می‌کند.

این بخش از دستگاه را به طور دائم هنگام استفاده از آن لمس خواهید کرد و بخش دوم کارتریج دستگاه است که با توجه به مدل دستگاه شامل تعدادی سوزن است. تعداد این سوزن‌ها از 12 تا 36 عدد مختلف است. این بخش پس از متصل شدن کارتریج به بدنه دستگاه و پس از کنترل و تنظیمات دستگاه برای استفاده آماده می شود.

2. قلم کربنیزاسیون یونی ریمور پن

قلم کربنیزاسیون یونی ریمور پن یک ابزار جدید و پیشرفته برای لیفت صورت است. این قلم با ایجاد یک جریان الکتریکی کوچک، مولکول‌های کربن را به سطح پوست منتقل می‌کند و باعث تحریک کلاژن و الاستین می‌شود. این فرایند باعث جوانسازی، لیفت و شادابی پوست می‌شود و خطوط و چروک‌ها را کاهش می‌دهد. قلم کربنیزاسیون یونی ریمور پن بدون درد، خونریزی و عوارض جانبی قابل استفاده است و نتایج آن بلافاصله قابل مشاهده هستند.

ویژگی‌های قلم کربنیزاسیون:

  • برداشت انواع ضایعات پوستی مانند خال، زگیل و…
  • سرعت درمان بالا و کاربری بسیار آسان
  • عدم ایجاد اسکار بر روی پوست
  • بدون درد و خونریزی
  • دارای دو مدل سوزن (سوزن نازک یکبار مصرف و سزون ضخیم دائمی قابل استریل)
  • عدم انتقال آلودگی های باکتریایی و ویروسی

جمع‌بندی

میکرونیدلینگ، روشی نوین و مؤثر برای از بین بردن جای زخم، چین و چروک، تیرگی و آکنه است. این روش با استفاده از دستگاه‌هایی که دارای صدها سوزن کوچک هستند، باعث می‌شود که پوست به صورت محلی آسیب ببیند و در نتیجه فرایند ترمیم آن شروع شود. این فرایند باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین در پوست می‌شود که منجر به بهبود قابل ملاحظه‌ای در ظاهر و بافت پوست می‌شود. میکرونیدلینگ یک روش امن و کم عوارض است که می‌تواند در مطب پزشک یا در خانه انجام شود. اما باید توجه داشت که برای داشتن نتایج بهتر و جلوگیری از عفونت، باید از دستگاه‌های استریل و تمیز استفاده کرد و پس از انجام روش، پوست را با محصولات مناسب مراقبت کرد. برای خرید بهترین دستگاه‌های جوان‌سازی پوست بهتر است به مراجع معتبر مراجعه کنید. گروه مهندسی پزشکی آفرودیت لیزر یکی از معتبرترین مراجع فروش انواع دستگاه‌های جوان‌سازی پوستی است که با ارائه خدماتی مانند مشاوره پیش از خرید، شما را در خرید دستگاه مناسب و مدنظرتان راهنمایی می‌کند.

اشتراک گذاری
مقالات مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *