آر اف فرکشنال و میکرونیدلینگ از تکنیکهای ترمیم و زیباسازی پوست هستند. با بالارفتن سن، سطح کلاژن و الاستین پوست کاهشیافته و این شرایط، موجب شلشدن پوست و افتادگی آن میشود. ازاینجهت راه و روشهای درمانی بسیاری به وجود آمده که میتواند چینوچروک صورت را درمان کند و موجب جوانسازی پوست صورت شود. در حال حاضر پزشکان با استفاده از دستگاههای مجهزی اقدام به جوانسازی پوست صورت میکنند. از جمله راههای درمانی معتبر در این زمینه میتوان به میکرونیدلینگ و لیزر آر اف فرکشنال اشاره نمود.
تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ بسیار زیاد است. در حقیقت کاربرد آر اف فرکشنال در درمان رفع مشکلات ظاهری پوست از طریق تحریک تولید کلاژن است که میتواند ظاهر پوست سفتتر و محکمتر برای فرد ایجاد کرده و چین و چروکهای ایجاد شده در پوست را از بین ببرد. کاربرد میکرونیدلینگ هم میتواند در جهت جوانسازی و کلاژنسازی به پوست کمک کند و هم در جهت بازسازی پوست و ازبینبردن لکههای صورت اثر مفیدی بگذارد. در این مقاله از آفرودیت لیزر مفصل به بررسی این دو روش درمانی میپردازیم.
تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ
تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ تقریباً زیاد است. در میکرونیدلینگ راهکارهای درمانی فقط با آسیب به پوست انجام میشود؛ درحالیکه بهبودی پوست در آر اف فرکشنال در پی انتقال انرژی لیزر از طریق سوزنهای دستگاه به لایه زیرین پوست اعمال میشود. تأثیر آر اف و نتیجه بهبودی آن برای پوست، بیشتر از میکرونیدلینگ است.
بعد از انجام میکرونیدلینگ، زخمهای نقطهای بسیار خفیفی روی پوست دیده میشود؛ ولی در آر اف فرکشنال چنین اتفاقی نخواهد افتاد. میتوان گفت آر اف فرکشنال از دل روش میکرونیدلینگ استخراج شده؛ اما بااینوجود تفاوتهایی در نحوه انجام، مزایا و معایب و همچنین هزینه آر اف فرکشنال و میکرونیدلینگ وجود دارد که در ادامه بدان میپردازیم.
میکرونیدلینگ چیست و چگونه انجام میشود؟
میکرونیدلینگ یکی از مؤثرترین روشهای بازسازی پوست است که علاوه بر جوانسازی به ترمیم پوست نیز کمک بسیاری میکند. میکرونیدلینگ با تحریک پوست به افزایش کلاژنسازی، موجب رفع مشکلات و بعضی عوارض پوستی میشود. انجام میکرونیدلینگ کاملاً بدون درد است و بهصورت سرپایی در مطب، بدون نیاز به طی دوران نقاهت انجام میگیرد. در این تکنیک که از ابزاری قلم مانند، استفاده میشود؛ آسیبهای کنترل شدهای بهواسطه ورود سوزنهای بسیار ریز در پوست ایجاد میشود که این آسیبها پوست را به ترمیم و ساخت سلولهای جدید وادار میکند.
تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ علاوه بر کارکردشان در ابزارهایشان هم است. در این تکنیک از سوزنهای بسیار ریز استفاده میشود. ابزاری که بهوسیله آن میتوان میکرونیدلینگ انجام داد درماپن نام دارد. در محل تماس درماپن با پوست، سوزنهایی قرار گرفته که هم سرعت و عمق ورود به پوست و هم تعدادشان قابلتنظیم است. با اعمال درماپن روی پوست، سوزنها به طور مکرر وارد پوست میشوند و پوست را دچار جراحات سطحی میکنند.
آر اف فرکشنال چیست و چگونه انجام میشود؟
تکنولوژی آر اف فرکشنال یکی از تکنیکهایی است که در این سالهای اخیر بیشتر بهمنظور جوانسازی پوست صورت و رفع چین و چروکهای پوستی مورداستفاده قرار میگیرد. آر اف یا همان رادیو فرکانسی به امواج رادیویی گفته میشود که میتواند در زمینه پزشکی مزایای بسیاری داشته باشد. البته کاربرد این امواج تنها محدود به حوزه پزشکی نیست؛ بلکه در قسمتهای مختلفی چون رادیو، تلویزیون، مایکروفر، وایفای و… هم مورداستفاده قرار میگیرد.
دیگر تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ در سرعت و فرکانس متفاوت آنها است. این امواج بههیچعنوان به پوست صورت آسیب نمیزنند و در مقابل موجب جوانسازی پوست صورت هم میشوند. از جمله کاربردهای امواج دستگاه آر اف فرکشنال میتوان به مواردی چون رفع چینوچروک، ازبینبردن شلی و تیرگی پوست صورت، رفع منافذ باز پوست، جوانسازی پوست صورت، کاهش اسکار، ازبینبرنده سیاهی دور چشم، درمانکننده ترکهای پوستی و…. اشاره کرد.
تأثیر و کاربرد میکرونیدلینگ و آر اف فرکشنال
تأثیر دستگاه میکرونیدلینگ دکترپن بر جوانسازی، همانند تأثیر لیزر و تکنولوژی آر اف فرکشنال است بدون آنکه مشکلاتی نظیر هاپیرو و هیپو پیگمنتیشن برای بیمار به دنبال داشته باشد. تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ در نوع کاربردشان است که عبارتاند از:
- درمان پیری زودرس پوست و صورت
- ازبینرفتن آثار زخم و انواع جراحتها
- ازبینرفتن آثار مربوط به کشیدگی پوست
- درمان ضایعات ناشی از رنگدانههای پوستی
- ازبینرفتن لکههای ناشی از بالارفتن سن و پیری
- ازبینرفتن آکنه و لک
کاربرد آر اف فرکشنال:
- لیفت ابرو و ازبینرفتن افتادگی پلک
- بالارفتن میزان استحکام پوست گردن و دستها
- رفع چین و چروکهای دور چشم
- ازبینبردن چروکهای سطحی پوست
- درمان آکنه و جای جوش
- لیفت و کشیدگی پوست
- درمان تعریق بیش از حد
- ازبینبردن و درمان ترکهای پوستی
عوارض آر اف فرکشنال
تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ در عوارض آنها تقریباً یکسان و کم است. این تکنیک باوجوداینکه بهعنوان یکی از کم تهاجمیترین تکنیکهای جوانسازی پوست صورت شناخته شده است، دارای معایبی هم هست. از جمله عوارض آر اف فرکشنال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تورم و التهاب تا ۲۴ ساعت پس از لیزر
- قرمزی سطح پوست از یک الی دور روز بعد از لیزر
- درد و سوزش در هنگام انجام لیزر فرکشنال
عوارض میکرونیدلینگ
این تکنیک درمانی؛ مانند سایر روشهای درمانی دارای عوارض بسیاری است. از جمله عوارض میکرونیدلینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرمزشدن و تورم پوست صورت در ناحیه تزریق شده
- تیرهشدن پوست صورت در ناحیه تزریق
- التهاب و ورم خفیف در ناحیه تزریق میکرونیدلینگ
مزایای میکرونیدلینگ و آر اف فرکشنال
تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ در مزایای آنها قابلتوجه است. مزایای میکرونیدلینگ از معایبی که دارد بسیار بیشتر است. از جمله مزایا و کاربرد میکرونیدلینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلاستفاده برای نواحی حساسی مثل گردن، دور چشم، دور لب، بینی و…
- روشنکردن پوست صورت
- کمبودن هزینهها در مقابل دیگر تکنیکهای جوانسازی صورت
- قابلاستفاده برای هر نوع رنگ پوستی
- تحریک پوست صورت به ساخت کلاژن
- بازسازی سطح پوست و رفع جای زخمها
مزایای آر اف فرکشنال این تکنیک جوانسازی صورت عبارتاند از:
- قابلاستفاده برای تمام قسمتهای صورت
- روشی آسان و بدون درد
- کاهش افتادگی پوست صورت و خطوط ریز پوستی
- بالارفتن خاصیت ارتجاعی سطح پوست
- بیشترشدن تولید کلاژن در پوست صورت
میکرونیدلینگ و آر اف فرکشنال برای چه کسانی مناسب نیست؟
یکی از انواع تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ این است که باوجوداینکه لیزر آر اف فرکشنال، عارضهی برای افراد نخواهد داشت؛ اما بعضی از افراد باید از انجامدادن این روش پرهیز کنند:
- افراد باردار و کسانی که در دوران شیردهی هستند.
- افرادی که سابقه پرتودرمانی در محل موردنظر را دارند.
- افرادی که به بیماری ویتیلیگو مبتلا هستند.
- افرادی که دچار حساسیت پوستی هستند.
- افرادی که در ۶ الی ۱۲ ماه گذشته درمانی با ایزوتینوئینها داشتهاند.
کسانی که باید از استفاده از میکرونیدلینگ بپرهیزند:
- کسانی که روی ناحیهای از پوستشان قرار است میکرونیدلینگ انجام گیرد و جای زخمی دارند که هنوز بهبود پیدا نکرده است.
- افرادی که در طول یک سال اخیر، تحت اشعهدرمانی و یا پرتودرمانی قرار گرفته باشند.
- افرادی که در ناحیه پوستی که قرار است میکرونیدلینگ روی آن انجام شود، تبخال و یا عفونت دارند.
- زنان باردار و یا زنانی که در دوران شیردهی هستند.
- افرادی که مبتلا به بیماریهای دیابت (Diabetes) و یا هموفیلی هستند و از داروهای ضدانعقاد خون استفاده میکنند.
- افرادی که از امواج رادیویی مانند لیزر برای ترمیم پوستشان استفاده کردهاند نمیتوانند بلافاصله از میکرونیدلینگ استفاده نمایند.
اصلیترین تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ در همین موارد ذکر شده در خصوص کاندیدهای نامناسب استفاده از این دستگاه است.
میکرونیدلینگ و آر اف فرکشنال به چند جلسه درمان نیاز دارند؟
بعضی از بیماران برای رسیدن به نتایج مطلوب فقط به یک جلسه از این درمان در سال نیاز دارند؛ اگرچه، برای بیشتر بیماران پیشنهاد میشود یک سری از 3 الی 4 جلسه درمان را با فاصلهای حدود 6 الی 8 هفته انجام دهند. برای بیمارانی که دارای چین و چروکهای عمیق، علائم پیشرفته پیری ناشی از آفتاب، ترکهای پوستی یا آکنه هستند، پیشنهاد میشود که ۶ الی ۸ جلسه در فواصل ۶ هفتهای دریافت کنند.
در روش آر اف فرکشنال بیشتر بیماران به ۲ الی ۳ جلسه درمان برای بهبود کامل نیاز دارند و فاصله آنها تقریباً ۳ الی ۴ هفته است. اگرچه، بسته به عوامل مختلف و شدت مشکل زمینهای تحت درمان، نتایج میتواند از یک بیمار به بیمار دیگر فرق داشته باشد.
نکات موردتوجه در تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ
توجه به نکات زیر به درک بهتر تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ کمک میکند:
- کاربرد میکرونیدلینگ در رفع آسیبهای عمیق پوستی است؛ اما روش مقابل برای درمان خطوط ظریف و چروکهای سطحی پوست، چینهای دور چشم، جای زخم و جوش، درمان تعریق بیش از حد و برطرفکردن چربیهای صورت بهخصوص غبغب استفاده میشود.
- میکرونیدلینگ اثر دائمیتری نسبت به آر آف فرکشنال دارد؛ زیراکه به دلیل جایگزینشدن بافتهای طبیعی کلاژن بهجای بافتهای ساخته شده توسط فیبروپلازی، اثر آن کاملاً از بین میرود و میتوان از آن برای درمان موقت استفاده کرد.
- دیگر تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ این است که پس از میکرونیدلینگ، پوست دچار آسیبهای احتمالی مانند عفونت و خونمردگی نمیشود و قرمزی ناشی از درمان 48 ساعت پس از اتمام آن از بین میرود. این درمان برای هر نوع پوستی مناسب است؛ اما ممکن است در طول درمان پوست دچار زخمهایی شود که دیرتر بهبود پیدا کنند. بهطورکلی دوره نقاهت آر اف فرکشنال از میکرونیدلینگ کمتر است و نیاز به مراقبتهای خاصی پس از درمان ندارد؛ اما ممکن است فرد دچار تورم پوستی، فرورفتگی ناحیه درمان، تغییر رنگدانههای پوستی و حساسیت شود.
- درمان میکرونیدلینگ با استفاده از سوزنهای مخصوص و ظریف بسته به نوع پوست و عمق تحت درمان استفاده میشود؛ اما در آر اف فرکشنال از نوعی لیزر با امواج رادیو فرکانسی استفاده میشود. سوزنهای بهکاررفته در درمان میکرونیدلینگ حساسیتزا و آلرژیک نیستند و این روش منجر به افزایش کارایی و نفوذ مواد در لایههای سطحی پوست یعنی اپیدرم میشود. در نتیجه تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ برای درمان جای زخمها در این است که روش میکرونیدلینگ بسیار کاربردیتر از آر اف فرکشنال است.
جمعبندی
با پیشرفت علم پزشکی، راه و روشهای درمانی بسیاری به وجود آمده که میتواند چینوچروک صورت را درمان کند و موجب جوانسازی پوست صورت شود. در حال حاضر پزشکان با استفاده از دستگاههای مجهزی اقدام به جوانسازی پوست صورت میکنند. ازجمله راههای درمانی معتبر در این زمینه میتوان به کاربرد میکرونیدلینگ و کاربرد آر اف فرکشنال اشاره کرد. روشهای میکرونیدلینگ و آر اف باوجوداینکه هر دو بهعنوان یکی از راههای درمانی جوانسازی پوست صورت به کار گرفته شدهاند با یکدیگر تفاوتهای بسیاری دارند.
برای مثال یک تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ در میزان اثرگذاری آنها است که میکرونیدلینگ اثر دائمیتری نسبت به آر آف فرکشنال دارد. گروه مهندسی پزشکی آفرودیت لیزر برترین گروه واردکننده انواع دستگاههای پیشرفته و بهروز لیفت و جوانسازی و لیزر و زیبایی در ایران است. شما میتوانید سؤالات خود را در خصوص خرید بهترین دستگاه لیزر، در قسمت تماس با ما از مشاوران مجموعه بپرسید.